Agent PruBSN Takaful

Plan Medical Card Unlimited

Saya Amin Fuzi. Saya menjadi perunding Takaful kerana saya sedar kepentingan mempunyai plan medical setelah mak saya sendiri pernah dimasukkan ke hospital pada tahun 2018 selama sebulan dan kosnya mencecah RM 150,000++.

Orang Yang Kritikal Perlu Ada Medical Card

Tiada Perlindungan Hospital Lepas Bersara

Sementara kita bekerja, pasti ada medical card yang disediakan oleh majikan. Namun, lepas persaraan memang pasti tiada medical card.

Sebab ini, ramai yang ambil medical card personal walaupun ada benefit medical card yang diberikan oleh majikan sementara masih layak dan harga masih murah.

Usahawan / Bekerja Sendiri

Dalam kesibukan sebagai seorang usahawan, jangan lupa untuk melindungi diri sendiri daripada kos rawatan hospital yang tinggi. 

Selalunya usahawan lupa yang mereka bekerja sendiri dan tiada benefit medical card daripada company. 

Aktif Bersukan

Sekarang, ramai yang mengamalkan gaya hidup sihat. Orang yang aktif bersukan dapat mengelak banyak penyakit tapi kemalangan boleh berlaku bila-bila masa. 

Terutamanya kepada yang aktif bersukan. Ramai yang sudah cedera seperti patah tangan atau patah kaki waktu bersukan. Dapatkan treatment segera dengan adanya medical card.

Untuk Anak-Anak

Kalau kita ada anak kecil, mesti kita nak bagi bilik hospital yang selesa untuk anak-anak kita sementara mereka perlukan rawatan hospital kan? 

Buat pilihan rawatan hospital yang terbaik untuk anak dengan menyediakan mereka medical card.

Pilihan Medical Card

Testimonial Pelanggan

Masa dulu Amin paksa saya ambil plan Takaful. Tak pernah terfikir pun nak ambik sebab masih covered under plan company mak bapak.

Rupanya cover sampai habis belajar je. Mujur ada plan medical ni sebab dalam masa 8 tahun ada medical card ni dah masuk hospital 3 kali and bil hospital yang dibayar adalah RM 75,000++.

Korang yang masih takda plan ni, ambik je, tak rugi. Trust me.

Maisara Manja, TTDI

Founder of @needsomemunchies, Maisara Munchies

Amin is my friend from college. I took up a plan just to support him. I decided to take a small plan of only RM 150 a month. 

Turns out its a great decision because I have been hospitalized about 2-3 times already due to multiple reasons. 

I am so happy with this medical plan that I took up a plan for each of my employees. 

Faizal Lee, Setapak

Owner and founder, Big Click.

Saya mengamalkan pemakanan yang sihat. Exercise selalu. Minum juice setiap hari. Elak gula. Tidak merokok.

Namun penyakit datang tanpa amaran. Selepas balik dari bercuti, saya demam teruk dan kemudian dimasukkan ke hospital. 

Saya terkena stroke dan lumpuh seluruh badan. Terpaksa duduk di hospital selama sebulan dan cost hospital saya adalah RM 107,800.

Alhamdulillah saya tidak menyusahkan keluarga dan semuanya dibayar oleh medical plan Prudential.

Dengan izin Allah saya bersyukur sudah sembuh sepenuhnya. 

Noor Syamimi, Denai Alam

Retiree

Saya kenal Amin sejak dari sekolah lagi. Daripada darjah satu sampai tingkatan 5 kita sekolah sama. 

Lepas saya habis belajar di US. Saya balik sebab saya pernah kena masuk hospital kat US dulu. Nasib baik ada insurance student masa belajar kat sana. Bill pun naik jadi gila jugak. Dalam 100k USD ada rasanya. 

So sampai je kat Malaysia ni saya call amin kata nak sign up Takaful. 

Gila bersyukur sebab lepas 3 bulan je bayar Takaful ni aku kena masuk hospital lagi. Dah la duduk ICU pulak tu dalam 3 hari. Ada infection kat otak ke apa tah la. Meningitis ke apa, tak ingat. Tapi ICU la, serious punya penyakit, masuk hospital Tropicana Medical Centre. Kalau tak caya pergi check record saya kat sana. 

Danial Azraf, Kota Damansara

Executive , Advertising Agency di KL

Saya sendiri pun ada testimonial juga. Tu gambar saya dekat hospital Thomson Hospital tahun 2018. Buat operation lutut sebab jatuh ketika main bola padang. 

Bill kat hospital RM 25,000. Tak terkejut la sebab memang dah tahu harga operate ACL memang macam tu. 

Cuma nak cerita yang saya sendiri perunding Takaful, saya pernah guna dan alhamdulillah dengan izin Allah saya dah sembuh sepenuhnya. 

Amin Fuzi, KL

Perunding Takaful, PruBSN Takaful

Masa saya nak bersihkan daun daun yang tersekat di net bola padang yang tinggi. Saya ternampak ular. 

Waktu itu saya berada di atas tangga yang tinggi dan kerana terlalu takut dengan ular saya pun lompat ke tanah. 

Terus kaki saya sakit dan bengkak teruk. 

Saya pergi ke hospital untuk dapatkan rawatan. Alhamdulillah doctor kata tak perlu admit dan hanya perlu makan ubat sahaja. 

Fauzi, Selayang

Coach, Team Bola Ryders FC

Alhamdulillah dengan izin Allah, ramai pelanggan saya telah sembuh dan tidak perlu risau tentang bil hospital yang tinggi.

Hospital Kerajaan Sekarang Sangat Penuh

Cuba bayangkan perlu menunggu giliran yang lama untuk mendapatkan rawatan kerana hospital kerajaan terlalu penuh.

Hi! Saya Amin Fuzi

Alhamdulillah, saya dapat menamatkan pengajian Ijazah Sarjana Muda dalam jurusan Psychology. 

Di dalam business Takaful, seperti gambar di bawah, saya telah menerima award Prudential Wealth Planner selama 4 kali berturut-turut. Award ini diberikan kepada agent yang telah membantu lebih dari 100 orang setiap tahun. 

Free Look Period. Free Trial.

Saya yakin dengan value dan kebaikan plan medical card PruBSN yang saya nak offer 100% No-Risk 14-Day Money Back Guarantee. Kalau atas sebab apa-apa pun yang anda nak refund dalam masa 14 hari lepas sign up, saya akan refund 100% duit anda.